SWV VO Zuidoost Utrecht

Eisen

Samenwerkingsverband Zuid-oost Utrecht vroeg Blackhound om een website te ontwerpen waar ouders passend onderwijs kunnen vinden. De website voldoet aan de 2 gestelde eisen.

  1. Het makkelijker maken van het zoeken naar passend onderwijs.
  2. Bestanden delen tussen professionals, onderwijzers en ouders.

Vormgeving

 

SWV Zuid-oost Utrecht heeft een unieke uitstraling door de aquarel achtige slider die de staat voor de inhoud van de website. De kleuren zijn zorgzaam samengesteld zodat dit rust, gedegenheid. De tekening zorgt voor een gevoel van creativiteit.

Intranet

De website bevat een afgeschermd deel waarop ingelogd kan worden, bestanden worden gedeeld en verschillende groepen kunnen worden aangemaakt. Als het ware een intranet. Deze uitdaging is met beide handen aangegrepen, en bracht een aantal leerzame punten met zich mee.

Aan de beveiliging is grote zorg gedragen zodat de dossiers van talloze kinderen en ouders gewaarborgd blijft.

Er is mogelijkheid geboden om verschillende leden in en uit te sluiten tot bepaalde groepen. Hierdoor heeft de beheerder alle touwtjes in handen om de informatie uitwisseling vorm te geven.

Hoe werkt het

Nieuwe leden krijgen een code waarmee er een account kan worden aangemaakt in het beveiligde gedeelte. De beheerder van de website kan zien we er geregistreerd is onder welke code. Na het succesvol aanmaken van een account krijgt de beheerder een melding waarop het account kan worden toegevoegd tot een bepaalde groep. Ook worden er bevoegdheden aan het account toegepast zodat er mogelijkheid is om zelf groepen aan te maken door leden.

Op basis van WordPress en Buddypress

De website is gebouwd op het platform WordPress zodat de gebruiker een gebruiksvriendelijk en schaalbaar platform gebruikt waardoor men niet afhankelijk is van de partij die de website bouwt.